انواع پرکاربرد کفپوش منزل کدامند؟

Facebook
Twitter
LinkedIn

انواع پرکاربرد کفپوش منزل کدامند؟

مقدمه

با وجود انواع گسترده و متنوعی از کفپوش که در بازار موجود است، ممکن است انتخاب کمی دشوار باشد. با شناختن انواع این کفپوش‌ها، مزایا، معایب و ویژگی‌های هر کدام میتوانید تا حد زیادی به انتخاب آسان و صحیح نزدیک شوید، تا بتوانید متناسب با سلیقه و دکوراسیون منزل و دیگر عوامل مهم، انتخابی هوشمندانه داشته باشید. در این بخش به شرح جدیدترین انواع کفپوش منازل مسکونی و مزایا و معایب هر کدام می‌پردازیم.

انواع کفپوش

  • کفپوش لمینت: این نوع کفپوش از جمله باکیفیت‌ترین و در عین حال ارزان‌ترین کفپوش‌های بازار است. کفپوش لمینت ساختاری چند لایه و فشرده داشته و لایه نهایی آن ملامینه است و میتواند طرح چوبی و یا سنگی داشته باشد. سادگی نصب، دوام بالا، قیمت مناسب، مقاومت به رطوبت، مقاومت در برابر اجسام تیز، قابلیت استفاده مجدد و زیبایی از مزیت‌های کفپوش لمینت است که آن را تبدیل به گزینه‌ای محبوب و پرکاربرد کرده است. در نصب لمینت از چسب استفاده نمیشود بلکه از شیارهایی که در یکدیگر قفل میشوند استفاده میشود. همچنین به علت فومی که در زیر آنها نصب میشود، تا حدودی میتوانند عایق صدا، حرارت و برودت نیز شوند. پس از نصب و اجرای لمینت نیازی به ساب و لاک نبوده و بلافاصله پس از نصب قابل استفاده خواهد بود. به همین جهت سرعت نصب و اجرای این نوع کفپوش بالاست. اما با وجود مزایایی که برای این نوع کفپوش ذکر شد، معایبی را نیز میتوان مطرح کرد. برای مثال روکش ملامینه باعث انتقال حسی از تصنعی بودن به مخاطب میشود. مطابق با نظرات عده‌ای از مصرف کنندگان، زیبایی این کفپوش به مرور کاسته شده و زیبایی روز اول را نخواهد داشت. از معایب دیگر این کفپوش میتوان به هزینه واکس زدن آن اشاره کرد.

با توجه به مطالب عنوان شده میبینیم با اینکه در لایه‌هایی از کفپوش لمینت، از چوب استفاده میشود، اما این نوع کفپوش کاملا با پارکت تفاوت دارد. زیرا کفپوش پارکت از جنس چوب بوده و منبعی طبیعی دارد.

  • کفپوش‌های ارتجاعی: همانطور که از نام این نوع کفپوش پیداست، از مواد ارتجاعی ساخته میشود. موادی با خاصیت کشسانی مانند: لینولئم، کاشی یا ورقه از جنس چوب پنبه، پلاستیک و فراورده‌هایی از این قبیل. خاصیت ارتجاعی در این کفپوش‌ها سبب میشود در مکان‌هایی مانند اتاق کودک که امکان برخورد با زمین وجود دارد، فشار ناشی از برخورد با زمین جذب کفپوش شده و مانع از آسیب به افراد شود. کفپوش ارتجاعی همچنین در مهد کودک‌ها و باشگاه‌‌ها مورد استفاده است. کفپوش ارتجاعی، رنگ‌بندی و آج‌هایی متنوع دارد و میتواند متناسب با انواع سلیقه‌های مشتریان باشد. آج‌های این نوع کفپوش سبب جلوگیری از سرخوردن روی آن و نیز مانع از سائیدگی آن میشود. قابلیت شستشو، قیمت مناسب، قابلیت نصب به صورت پازلی، طرح و رنگ‌های متنوع و عرضه در ابعاد از جمله مزایای کفپوش ارتجاعی است. علاوه بر این در صورت آسیب دیدن بخشی از آن، میتوان آن بخش را تعویض کرد. بنابراین میتوان گفت مراقبت و نگهداری از این محصول آسان است. اما با توجه به مطالب عنوان شده، این کفپوش مناسب استفاده در تمام قسمت‌های منزل نمی‌باشد.
  • کفپوش‌های بامبو: این کفپوش‌ها کاملا طبیعی، لوکس و با ساختاری مستحکم و عمری طولانی حتی تا سی سال هستند. کفپوش بامبو نسبت به سایر کفپوش‌ها کمتر دچار انبساط میشود. این ویژگی آنها را برای هر نوع آب و هوایی مناسب کرده است. مانند گیاه بامبو، کفپوش‌های بامبو نیز به دو رنگ کهربایی و بلوند وجود دارند. همین تنوع رنگی پایین و قیمت بالا از معایب آن محسوب میشود.
  • کفپوش‌های مرمر: سنگ مرمر طبیعی، شیک، با دوام و مستحکم است. البته قیمت آن به نسبت دیگر کفپوش‌ها بالاتر است. کفپوش مرمر مناسب مکان‌های با حساسیت بالا نسبت به پاکیزگی محیط مناسب هستند. البته از این سنگ اغلب در خانه‌های مجلل استفاده میشود. سنگ مرمر خاصیت خنکی دارد و بنابراین برای اماکن سردسیر مناسب نیست. از معایب آن میتوان به اصطکاک کم و خطر لیز خوردن، نیاز به نظافت مکرر با مواد شوینده خاص، و گران‌قیمتی آن اشاره کرد.
  • کفپوش‌‌های PVC: این کفپوش پرطرفدار و به صرفه است. عمر مصرفی بالایی داشته و نصب و نگهداری از آن ساده است. تنوع رنگ و طرح، عایق حرارتی و ضد آب بودن از مهمترین مزایای این نوع کفپوش است. این کفپوش از مواد شیمیایی ساخته میشود و به علت حساسیت به نور فرابنفش خورشید، در مقابل تابش مستقیم تغییر رنگ می‌دهند. همچنین خاصیت ارتجاعی این کفپوش به حدی است که پایه مبل یا میز، ظاهر آن را خراب خواهند کرد.
  • کفپوش کاشی یا سرامیک: کاشی از دیرباز به علت مقاومت و قیمت مناسب در آشپزخانه، حمام و یا سالن پذیرایی استفاده میشده است. سرامیک از رس، خاک رس و یک لایه لعاب ساخته میشود و طرح، رنگ و ابعاد گوناگونی دارد. سرامیک گرم نوعی از این کفپوش است که در برابر حرارت عایق است. قیمت پایین، ضد آب بودن، نصب راحت و دسترسی آسان از جمله مزایای این نوع کفپوش است. هر چند که در برابر ترک و شکستگی حساس بوده و به سختی تعویض میشود.
  • کفپوش چوبی: میتوان گفت محبوب‌ترین نوع کفپوش، کفپوش چوبی است. شاید زیبایی و دوام بالا عامل آن باشد. اما قیمت کفپوش چوبی بسیار بالا بوده و نصب آن مشکل است. کفپوش چوبی شامل قطعات باریک و بلند پارکت یا پلانک است و انواع گوناگونی از آن در بازار موجود است. هنگام خرید این کفپوش در نظر داشته باشید که معمولا چوب‌های سخت بادوام‌‌تر از چوب‌های نرم هستند. بسیاری از مشتریان به طبیعی بودن کفپوش بیش از هر چیزی اهمیت میدهند. کفپوش چوبی ساختاری طبیعی دارد. از معایب این کفپوش میتوان به انتقال صدای آن و هزینه نگهداری بالای آن اشاره کرد.

جمع‌بندی

با توجه به مطالب عنوان شده می‌بینیم هر نوع کفپوشی دارای مزایا و معایب مخصوص به خود است. با توجه به ویژگی‌های مورد نیاز و شرایط محیطی خود میتوان در انتخاب کفپوش انتخاب هوشمندانه‌ای داشت.

‫0/5 ‫(0 نظر)